De opleidingseisen van de RI&E-toetsers zijn vervallen: een achteruitgang In het nieuwe certificeringsstelsel is de eis van een gevolgde vakopleiding en de verplichting tot bij- en nascholing...
Aanpak ongevalsonderzoek Arbeidsinspectie vernieuwd De aanpak van de Nederlandse Arbeidsinspectie bij ongevallen is per 1 januari van dit jaar gewijzigd. Een goed bericht...
De omgevingswet dwingt tot dialoog Co Verdaas over de omgevingswet. "Leg belangen rond (externe) veiligheid zo vroeg mogelijk op tafel."
Hoe kan de kwaliteit van audits omhoog? Het auditen van bedrijven kan een aanjager zijn om de kwaliteit en de prestaties te verbeteren.
Zwart-wit-denken handhavers leidt tot onnodige en onrechtmatige boetes Worden proportionaliteit, subsidiariteit en doeltreffendheid in acht genomen bij inspecties? Of slaat de overheid door?
Meer drugs- en alcoholcontroles op de werkvloer De mogelijkheden tot controle van alcohol- en drugsgebruik moeten omwille van de veiligheid worden uitgebreid.
Zijn PFAS nu werkelijk een probleem of niet? Zijn PFAS nu werkelijk een probleem of niet? Hoogleraar toxicologie Martin van den Berg geeft zijn opinie.
Tot je 67e op de steiger. Kan dat wel? Is langer doorwerken verantwoord? Prof.dr. Willem van Rhenen, CHO en bedrijfsarts bij Arbo Unie, zet de kansen uiteen.
De drie pijlers van goed alcohol-, drugs- en medicijnenbeleid Wat mag op het gebied van alcohol-, drugs- en medicijnenbeleid nu de AVG er is? Een uitleg.
Remmende krachten bij handhaving nuchtere werkvloer Moeten er ongevallen gebeuren voordat ADM-beleid in Nederland verplicht wordt? Trafieq hoopt van niet.
'Alcohol- en drugsbeleid staat onterecht op een laag pitje' Sinds de nieuwe privacywet controleren veel bedrijven niet meer op alcohol en drugs. Onterecht, zegt Trafieq.
Veiligheidscultuur: meten is weten? Geldt het principe van meten is weten bij veiligheidsladders? Jop Groeneweg geeft zijn kijk op het nut van de ladder.