Proactief leidinggeven in een technische omgeving

Proactief leidinggeven in een technische omgeving

Dit artikel gaat over proactief leidinggeven in een technische omgeving. Het is bedoeld voor managers en leidinggevenden in een technische omgeving. Leidinggeven in of aan een technische omgeving vergt wezenlijk andere vaardigheden dan leidinggeven aan of in een school of een bank. De fysieke omgeving en de eisen zijn anders, maar ook de diversiteit in mensen is vaak groter.

Het bedrijfsleven vandaag

De omgeving waarin bedrijven opereren is de laatste 50 jaar ingrijpend veranderd. Afnemers en consumenten eisen de beste kwaliteit voor de laagste prijs wat leidt tot een moordende concurrentie en druk op de financiële korte termijn prestaties van bedrijven. Aandeelhouders eisen het hoogste financiële resultaat wat leidt tot nog meer druk. Door kostenreducties zijn er steeds minder mensen beschikbaar om alle processen goed uit te voeren. Daarnaast is de complexiteit, vooral van secundaire processen, enorm toegenomen.

 

Structuur in de chaos

Een belangrijke taak voor een manager of leidinggevende is het terugdringen van complexiteit en stress en het vergroten van zingeving, geluk en duurzaamheid. Hiervoor is het van belang om overzicht te hebben, te houden en proactief te zijn...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Arbeidsveiligheid?

Dat kan vanaf

€ 76,00

per jaar

Managementsystemen