De voordelen van een drone in de industrie

Foto: Simon-Robert Voogd, eigenaar DroneQuest

Een stoom- of hoogspanningsleiding inspecteren in een havengebied zonder dat een werknemer zichzelf hoeft bloot te stellen aan risico’s? Of gedetailleerde informatie verzamelen op plaatsen waar dit logisch gezien onmogelijk is? Factoren als hoogte, wind, golven en straling die kunnen leiden tot ongelukken of gezondheidsproblemen, worden geëlimineerd door het inzetten van drones.

Data veilig verzamelen

De vliegende dataverzamelaars kunnen complexe systemen zoals windturbines, communicatietorens en radars inspecteren terwijl die gewoon doordraaien. Dit terwijl de meeste handmatige inspecties vereisen dat systemen of apparatuur worden stilgelegd om schade of persoonlijk letsel te voorkomen.

Zelfs in deze hectische tijden met het verlammende Covid-19 biedt de drone unieke inspectiemogelijkheden die voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Er wordt immers voldoende afstand gehouden. Er zijn (in de meeste gevallen) maximaal twee personen vereist tijdens een inspectie en er is geen contact met objecten of personen.

Bovendien moeten bij inspecties die vaak met de hand worden gedaan bijvoorbeeld eerst een steiger worden opgebouwd alvorens de inspectie überhaupt veilig uitgevoerd kan...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Arbeidsveiligheid?

Dat kan vanaf

€ 76,00

per jaar

Procesveiligheid