Kunnen we AI gebruiken als veiligheidskundigen?

Kunstmatige intelligentie onder veiligheidskundigen

Ai, kunstmatige intelligentie

Afgelopen half jaar is AI (Artificial Intelligence) veel in de actualiteit geweest. Waarbij sommigen AI-tools beschouwen als handige hulpmiddelen, hebben anderen de ontwikkelingen langs hen heen laten gaan. In dit artikel worden de volgende vragen beantwoord: wat houdt AI in? En hoe kunnen veiligheidsdeskundigen gebruik maken van kunstmatige intelligentie en wat zijn de directe toepasbaarheden? En ten slotte worden de bijbehorende voor- en nadelen omschreven.

 

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence (AI), de Nederlandse vertaling van de Engelse term is kunstmatige intelligentie. AI kan gedefinieerd worden als een vakgebied dat computerwetenschap en robuuste datasets combineert om problemen op te lossen. Het is dus een allesomvattende term die niet één definitie of één uniforme verschijningsvorm kent. 

Net als natuurkunde is het een wetenschap op zichzelf. In de afgelopen jaren zijn we al in aanraking gekomen met diverse toepassingen van AI, variërend van online advertenties, vertaalwebsites tot zelfsturende auto’s en gezichtsherkenning op smartphones. Wat deze toepassingen gemeen hebben, is dat het gebruik maakt van aanzienlijke hoeveelheden data...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Arbeidsveiligheid?

Dat kan vanaf

€ 76,00

per jaar

Arbobeleid