Sta eens stil bij de werkplek op kantoor

....en maak werk van je werkplek! Werken op kantoor lijkt over het algemeen vrij onschuldig. Maar er zijn wel degelijk risico's waar we ons bewust van moeten zijn. Dit artikel legt uit welke er zijn en wat je zelf kunt doen om gezond te werken.

Zo worden we niet blootgesteld aan lawaai dat gehoorschade kan opleveren. Ook hoeven we geen zeer zware lichamelijke arbeid te verrichten met als gevolg last van pijn in de rug of overbelaste spieren. Ondanks het feit dat we ons achter het bureau over het algemeen veilig voelen, zijn er wel degelijk risico's op onder meer arm-, nek- en/of schouderklachten.

De verzamelnaam voor ‘klachten’ aan arm, nek en/ of schouders is KANS. Zo'n 25 procent van de werknemers in Nederland blijken in meer of mindere mate hier last van te hebben. Deze klachten uiten zich in stijfheid, pijn, krachtverlies en/ of tintelingen in het gebied vanaf de nek tot en met de vingers. KANS is de nieuwe benaming voor RSI (repetitive strain injury). Deze laatste verzamelnaam doet vermoeden dat er alleen klachten ontstaan als gevolg van het veelvuldig herhalen van activiteiten of bewegingen. Uit onderzoek blijkt dat dit vandaag de dag niet meer langer het geval is. Daarmee...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Arbeidsveiligheid?

Dat kan vanaf

€ 72,50

per jaar

Arbeidsplaatsen