Bouwvak voor de deur, controleer nog even dit

Vakantie checklist bouwplaats
Voordat je een bouwplaats afsluit voor de vakantie

De vakantie staat voor de deur. Vaak een hectische tijd waarin veel moet gebeuren. Zorg dat je, voordat je de bouwhekken definitief voor een paar weken achter je dicht doet, alles op de bouwplaats op orde hebt. Dat geeft rust. Gebruik deze vakantiechecklist en ga ontspannen op reis. 

Voordat je op vakantie gaat

Je kijkt er vast al naar uit: vakantie! Even lekker weg, niet bezig zijn met het werk. Dat komt wel weer als je na een paar weken weer uitgerust terug komt. En omdat tijdens de bouwvak meestal alles stil ligt, is er ook geen achterstand en kan iedereen na de vakantie met frisse energie verder waar hij of zij is gebleven. Toch?

Jammer genoeg verloopt het niet altijd zo. Als je pech hebt, weet men je zelfs in de vakantie wel te pakken te krijgen en moet je met spoed naar het project om iets op te lossen. En 9 van de 10 keer gaat het dan om omgewaaide bouwhekken, materialen die in het spoor of op de weg zijn gewaaid, er iemand op het bouwterrein is gekomen en is er iets gebeurd. Niemand die daar op zit te wachten. Dus daarom wat tips om een oproep te voorkomen.

Houd rekening met het weer

Juist in de zomer hebben we steeds vaker te maken met extreem weer, maar ook in de...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Arbeidsveiligheid?

Dat kan vanaf

€ 76,00

per jaar

Arbeidsplaatsen