Corona en de industrie: welke maatregelen neem je?

Corona virus (Pixabay)

Hoewel het land grotendeels stilligt, gaan bepaalde bedrijvigheden gewoon door. Ons land kan niet zonder. Maatschappelijk is ervoor gekozen de maatschappij grotendeels op slot te zetten om uitbreiding van het coronavirus te beperken en tot staan te brengen. Maar er is ook een zeer grote maatschappelijke druk om bepaalde activiteiten te blijven voortzetten, waaronder uiteraard de zorg, voedsel- en drinkwatervoorziening en afvalinzameling, maar ook veel industrieën.

 

Hieronder een aantal spelregels - ook bijgevoegd als pdf om uit te printen - om de activiteiten in de (proces)industrie toch veilig qua besmetting te kunnen blijven uitvoeren:

 

Informatie

Vooraf alle medewerkers informeren over de nieuwe spelregels. Dit natuurlijk niet via groepsbijeenkomsten of toolboxmeetings maar online of in zeer kleine samenstellingen. Wanneer medewerkers pertinent bezwaar maken tegen de spelregels, dan dienen zij van het werk te worden uitgezonderd.

 

Hygiëne

Geen handen schudden. Niet met de handen aan het gezicht komen: in de ogen wrijven of in de neus krabben, waardoor het virus in het lichaam terecht kan komen. Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog.

Gew...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Arbeidsveiligheid?

Dat kan vanaf

€ 75,00

per jaar