Advertorial

Afbeelding: 

We doen dit al twintig jaar zo!

Je doet bepaalde werkzaamheden al jaren op dezelfde manier, nog altijd zonder ongevallen. Zijn deze werkzaamheden dan veilig? Nee, zeker niet. Want veilig werken is iets anders dan het uitblijven van ongevallen.Daarbij komt dat er zijn veel omstandigheden zijn, die invloed hebben op een ongeval. Bij aanpassingen in werkwijzen, om een handeling veiliger te maken, horen we toch nog vaak: ‘Maar we doen het al twintig jaar zo!’.

Natuurlijk, nul ongevallen is een mooie doelstelling, maar is met deze doelstelling veiligheid te garanderen? En is honderd procent veilig werken überhaupt mogelijk? Als alle ongevallen te voorkomen zijn en we honderd procent veilig kunnen werken, waarom gebeurt dit dan niet? Moeten we met z’n allen nog harder ons best doen om absolute veiligheid te bereiken?

Voldoet u aan Artikel 8 van de Arbowet?

Artikel 8 van de Arbowet eist dat werknemers geïnformeerd en geïnstrueerd worden over de risico's op de werkplek.

VCA certificering helpt bedrijven aan structuur op het gebied van voorlichting en instructie. Dit o.a. door VCA diploma's en VGM instructies. Is dit echter voldoende voor Artikel 8? 

Bent u zich ervan bewust dat het verstrekken van VGM instructie(s) vanuit de VCA certificering voor veel bedrijven een vereiste is? Met startwerk bijeenkomsten, poortinstructies en toolboxen vult u deze verplichting in!

Abonneren op RSS - Advertorial