(advertorial) Veiliger werken op hoogte met een dakbeveiliging

Print
Advertorial
dak veiligheidsspecialist Eyecatchersafety
Het belang van dakbeveiliging mag in geen enkel geval worden onderschat. Bij werkzaamheden op hoogte is namelijk altijd de kans op valgevaar. Dit gevaar moet zoveel mogelijk worden weggenomen door de nodige maatregelen te treffen.

Want vanzelfsprekend geldt: hoe minder bedrijfsongevallen, hoe beter. Meer veiligheid is onder andere mogelijk door een valbeveiliging te installeren op het dak. Bovendien is een valbeveiliging op hoogte niet alleen belangrijk omdat het kan, maar ook omdat het moet. Bij dak veiligheidsspecialist Eyecatchersafety vertellen ze je de ins en outs van dakbeveiliging en de regelgeving rondom dakbeveiliging. Met hun jarenlange ervaring kunnen ze je het beste advies op maat geven.

Dakbeveiliging verplicht

Bij werken op hoogte is het vanaf 2,5 meter hoogte verplicht dat er een valbeveiliging aanwezig is, en dat deze wordt gebruikt bij werkzaamheden. Ook bij gebouwen van minder dan 2,5 meter waarbij geen veiligheid kan worden gegarandeerd is dakbeveiliging verplicht. Vanzelfsprekend is niet ieder dak hetzelfde. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten dakbeveiliging te vinden, voor ieder soort dak. Denk aan dakbeveiliging plat dak en aan dakbeveiliging hellend dak. Bij dit soort daken het mogelijk ankeringspunten te bevestigen, of kabelsystemen waaraan werknemers zich veilig kunnen bevestigen. Door het inschakelen van een veiligheidsspecialist voor daken kan samen met de specialisten precies bekeken worden wat voor valbeveiliging nodig is op het betreffende dak. Met een duidelijk uitgetekend veiligheidsontwerp kan advies worden gegeven over de perfecte valbeveiliging.

Veilige dakbeveiliging

Dankzij de dakbeveiliging kunnen werknemers gezekerd en daarmee veilig hun werk uitvoeren. Door met specialisten te kijken naar wat de beste dakbeveiliging is voor het beoogde dak, weet je met zekerheid dat de beste oplossing wordt gevonden. Niet alleen de dakbeveiliging zelf is belangrijk, ook hoe er met de dakbeveiliging wordt omgegaan speelt een grote rol bij de veiligheid van werknemers. Door jaarlijks onderhoud uit te voeren weet je zeker dat de beveiliging zo optimaal mogelijk functioneert. Een cursus aan de werknemers omtrent de valbeveiliging is ook zeer aan te bevelen. Door genoeg te investeren in zo veel mogelijk kennis voor werken en in een goede valbeveiliging, weet je zeker dat de werknemers zo veilig mogelijk kunnen werken.

Advertorial