Trainingsreeks Veilig werken

Print

Arbeidsveiligheid.net (Uitgeverij-Studiecentrum Kerckebosch) organiseert in samenwerking met Safe Site BV een cursus Werken met valbeveiliging en in besloten ruimten. De cursus bestaat uit vier modules die u zowel afzonderlijk als in combinatie kunt volgen.

De cursus is primair bedoeld voor preventiemedewerkers, veiligheidskundigen, KAM-coördinatoren en degene die verantwoordelijk is voor de aanschaf of huur van materialen.

Modules

  1. Werken met valbeveiliging
  2. Redden op hoogte
  3. Werken in een besloten ruimte
  4. Redden in een besloten ruimte

Module 1 Werken met valbeveiliging
De meeste arbeidsongevallen vinden plaats tijdens het werken op hoogte. Kennis van het treffen van effectieve veiligheidsmaatregelen kan het verschil maken als er toch iets mis gaat. Welke veiligheidsmaterialen zijn er en hoe gebruikt u die? Indien gewenst kunt u in deze cursus ook deelnemen aan een praktijkgedeelte.

Module 2 Redden op hoogte
Ondanks alle veiligheidsmaatregelen is het niet altijd te voorkomen dat er ongevallen plaatsvinden. Ongevallen op (grote) hoogte zijn extra riskant. Stil hangen in een gordel (na een val) kan levensbedreigend zijn. Wat moet u in zo’n geval doen? Indien gewenst kunt u in deze cursus ook deelnemen aan een praktijkgedeelte.

Module 3 Werken in een besloten ruimte
Werken in een besloten ruimte is een hoog risico-activiteit. Helaas worden de risico’s door werkvoorbereiders en uitvoerenden vaak onderschat. Wat zijn deze risico’s? Wat kunt u doen om deze te minimaliseren? En hoe kunt u ingrijpen bij calamiteiten? Indien gewenst kunt u in deze cursus ook deelnemen aan een praktijkgedeelte.
9 oktober 2017

Module 4 Redden uit een besloten ruimte
Redden uit een besloten ruimte is ingewikkeld en gevaarlijk. Voorkom onnodige slachtoffers door impulsieve reddingsacties. Kennis en beschikbaarheid van het juiste materiaal kunnen dit voorkomen. Tijdens deze cursus leert u welke voorbereidingen u kunt treffen om uw eigen veiligheid als mangatwacht tijdens een redding te waarborgen en waar u rekening mee moet houden tijdens een calamiteit.
10 oktober 2017

Algemene cursusinformatie
Organisatie: Arbeidsveiligheid.net en Safe Site BV
Locatie: Alblasserdam
Kosten per module: € 299,00 excl. BTW per persoon.
Abonnees Arbeidsveiligheid.net, Werk & Veiligheid en VCAnieuws.nl ontvangen 10% korting. Gebruik bij uw aanmelding de kortingscode: AB16TRG. (deze korting geldt niet bij een gratis proefabonnement.).
Accreditatie SKO: op aanvraag