Voorbeeld gevaarlijke stoffen register

Print
herzien augustus 2016
Formulier
Gevaarlijke stoffen

Als er in het bedrijf met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt, moet van alle gevaarlijke stoffen gegevens over de identiteit van de stof en de gevaren van de stof vastgelegd worden. Betreft het een carcinogene, reprotoxische of mutagene stof dan geldt een aanvulllende registratieverplichting. De vorm van het register staat overigens vrij.

Gemiddelde waardering: 
4
Gemiddeld: 4 (2 stemmen)
Wat vindt u van deze tool?: 
Uw beoordeling: Geen (2 stemmen)

Reacties

Deze opzet was bij mij al wel bekend, ikzelf registreer bij voorkeur ook "wat te doen bij" een incident. Dit is handig voor eerste hulp na een incident met de "gevaarlijke" stof.

Dit document lijkt mij een waardevol formulier. Wellicht ga ik dit ook binnen ons bedrijf gebruiken. Er is voor mij een grote onduidelijkheid: waar ligt de grens met het vermelden? Met andere woorden: moet een potje Tipp-ex ook vermeld worden?
Graag verneem ik uw reactie!

Met vriendelijke groet,

Ton.

e-mail: t.zweed@actamarine.com

Beste Ton,

Als je in de handboeken en websites kijkt staat er dat alle stoffen geregistreerd moeten worden. Maar in de onlangs verschenen inspectiemodule gevaarlijke stoffen van de Arbeidsinspectie geeft een nuancering:

 

Het gaat hier om alle gevaarlijke stoffen die onderdeel uitmaken van de dagelijkse werkzaamheden. Wordt een stof af en toe toegepast voor huishoudelijk gebruik? Dan hoeft u deze niet mee te nemen in uw inventarisatie. Denk bijvoorbeeld aan chloorbleekloog voor het schoonmaken van een enkel toilet. Is schoonmaken van toiletten met dit middel echter onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden? Dan moet u deze stof wel meenemen in uw inventarisatie.

Dus, uitgaande van niet dagelijks gebruik van Tipex - wordt het scherm ook zo onleesbaar van :) - hoef je dat niet te registreren. Ik ben er nog niet helemaal uit in hoeverre je de lijn door kunt trekken. Bijvoorbeeld een huismeester van een groot kantoor, die voornamelijk zaken regelt/uitbesteedt en meer aan het sjouwen en tillen is, heeft wel een kast met daarin wat bussen verf, oplosmiddel, kitspuit. Omdat hij wel eens een likje verf nodig heeft of een randje moet kitten. De normale middelen zoals iemand thuis ook wel in schuur of garage heeft staan. Maar behoort niet tot dagelijkse werkzaamheden. Wel registeren? Ik denk van niet. Deze vraag heb ik bij SZW gesteld. Ik zal de reactie tzt hieronder plaatsen.

 

Groet Wendel

Maar, echt alles registreren hoeft toch ook weer niet. Dat blijkt uit de zelfinspectie gevaarlijke stoffen van de AI. In die inspectiemodule staat: "Het gaat hier om alle gevaarlijke stoffen die onderdeel uitmaken van de dagelijkse werkzaamheden. Wordt een stof af en toe toegepast voor huishoudelijk gebruik? Dan hoeft u deze niet mee te nemen in uw inventarisatie. Denk bijvoorbeeld aan chloorbleekloog voor het schoonmaken van een enkel toilet. Is schoonmaken van toiletten met dit middel echter onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden? Dan moet u deze stof wel meenemen in uw inventarisatie."

Dus dan is het dus niet altijd nodig. Ik vroeg me af hoe dat bijvoorbeeld zit bij de huismeester van een kantoorpand. Die doet af en toe een klusje zelf, maar voornamelijk is hij bezig met organiseren/inhuren loodgieter, schilder etc. In z'n werkhok staan wel kitspuit, verfpot, oplosmiddel. Eigenlijk de inhoud van de gemiddelde garage/schuur en gebruik is incidenten. Dus vroeg ik me af of je dat moet registeren?

Ik heb bij SZW nagevraagd hoe dat zat, waar ligt de grens tussen zelf waar de grens ligt tussen wel en niet registreren ligt.

SZW antwoordde: De grens tussen wel en niet registreren is niet voor elke situatie scherp te stellen. Het gaat er om dat er sprake is van gevaarlijke stoffen en gebruik dat beroepsmatig is, en daarbij het huishoudelijk gebruik overstijgt. Wanneer de huismeester geregeld kit of verft, is dit meer dan in een privésituatie gebeurt. Daarmee dient men te registreren en, belangrijk, de eigenschappen van de gevaarlijke stoffen te kennen.

En dat terwijl ik altijd dacht dat alle gevaarlijke stoffen geregistreerd moeten worden. Zit klaarblijkelijk toch ruimte voor interpretatie en enige vrijheid.

Uiteraard verplicht de RI&E wel tot inventariseren, en ja, die verplichting strekt zich ook uit tot de kast met verf, kit, oplosmiddel van de huismeester. Maar je hoeft dan blijkbaar niet overal meer een register voor aan te leggen c.q. alle stoffen in het register op te nemen.